Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0722 518 617
Programare

Protetica dentara ultramoderna

Coroane ceramice pe suport zirconiu

Protetica dentară reface coroanele dinților pierduți și e implicată în reabilitări orale totale prin protezare fixă sau mobilă.  

 

Ce este o coroană dentară?

Este o restaurare dentară care acoperă complet un dinte sau un implant dentar. Poate fi realizată din diverse materiale, pe suporturi diferite (integral ceramică, pe suport de Aur, Zirconiu, Crom-Nickel, etc.).

 

Coroane zirconiu versus coroane metalo-ceramice

Coroanele ceramice pe suport zirconiu (coroane zirconiu) reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară și cea mai potrivită pentru a obține un zâmbet alb și perfect.

Oxidul de zirconiu înlocuiește clasicul metal și constituie suportul pentru dintele propriu-zis din ceramică.

Îți dorești să cunoști mai multe despre coroanele din zirconiu pentru a înțelege dacă ele sunt alegerea
potrivită pentru tine?

Îți vom prezenta în continuare toate informații ce te pot ajuta să iei o decizie, în cunoștință de cauză.

 

Coroane ceramica pe suport zirconiu

 

Ce este Zirconiul?

Este un metal foarte puternic (oxidul de zirconiu - ZrO2), de culoare albă care suportă uzură de utilizare zilnică, cel puțin la fel de bine că și dinții naturali.

Zirconiul constituie suportul (baza) peste care va veni porțelanul, acesta fiind modelat după formă dinților vecini. 

Avantajele unei coroane zirconiu

 • Efectul estetic unic al zirconiului poate fi cel mai mare avantaj al acestuia. Aspectul natural este datorat trecerii luminii prin el, astfel încât atunci când privim o coroana din zirconiu sau un dinte natural, nu se poate observă nici o diferența. În cazul coroanelor metalo-ceramice, dintele va părea opac, metalul blocând trecerea luminii prin el.

 

 • Zirconiul este biocompatibil, deci nu poate există nici o reacție adversă a organismului și nu poate fi rejectat de organism. Datorită biocompatibilității, rezistă foarte mult timp în gură.
 • Zirconiul nu corodează, astfel încât acea linie gri cenușie de la nivelul gingiei, care apare la coroanele metalo-ceramice, este inexistentă la coroanele din zirconiu.
   
 • De asemenea, senzațiile de prea cald/ prea rece, pe care le poți simți în cazul coroanelor metalo-ceramice, nu există în cazul unei coroane zirconiu. Această deoarece zirconiul este lipsit de conductivitate electrică.
   
 • Datorită rezistenței și a esteticii deosebite, coroanele sau punțile din zirconiu pot fi folosite atât la dinții frontali, cât și la cei laterali.
Coroane ceramice pe suport zirconiu

Tratamentul de protetică dentară cu zirconiu este deosebit de estetic!

Programează-te. Meriți.

Tehnologii utilizate pentru coroanele de zirconiu


Singură tehnologie folosită la realizarea coroanelor de zirconiu este tehnologia computerizată CAD-CAM (Computer-aided design – Computer-aided manufacturing) și se realizează în laboratoarele de tehnică dentară care dețin aparatură specială.

 

Tehnologia CAD – Proiectare asistată de calculator implică crearea de modele definite de parametrii geometrici cu ajutorul computerului. Aceste modele apar, de obicei, pe monitorul calculatorului că o reprezentare tridimensională.

 

Dr. Fischer Dental Lab utilizează tehnologia 3Shape pentru CAD această fiind cea mai inovativă tehnologie pentru realizarea lucrărilor protetice prin metodă digitală.

Sistemul CAD permite laboratorului dentar să vizualizeze coroana dentară într-o mare varietate de reprezentări și să testeze compatibilitatea și integrarea prin simularea condițiilor reale.

 

Coroane zirconiu Sector 6, Bucuresti - Lyrdent

Tehnologia CAM – Fabricarea asistată de calculator utilizează datele de proiectare geometrice primite în urmă procedurii CAD, pentru a controla echipamente robotizate. Astfel, coroana din zirconiu va avea caracteristicile identice unui dinte natural atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

 

Clinica Stomatologică Lyrdent București colaborează cu succes cu laboratorul de tehnică dentară “Dr. Fischer”.

 

Acesta are toată tehnologia de ultimă oră CAD-CAM pentru realizarea celor mai estetice coroane dentare din zirconiu.

 

În colaborare cu Tehnician Dentar Marius Pălărie, Clinica Lyrdent Orhideea vă oferă posibilitatea de a beneficia de calitățile extraordinare ale ceramicii IPS E.max, prin realizarea de coroane integral ceramice sau ceramice pe suport zirconiu.

 

Materialele folosite la realizarea coroanelor de ceramică pe suport zirconiu sunt de cea mai bună calitate, asigurând astfel un rezultat estetic superior și o bună rezistență în timp.

De ce zirconiu?

 • Avantajul incontestabil al zirconiului este pe de o parte biocompatibilitatea totală cu structurile dentare și gingii.
 • Pe de altă parte, acesta imită translucența naturală a dintelui, lasă lumina să pătrundă prin el și astfel “dintele pus” pare atât de natural, încât uneori este dificil și pentru medici să identifice lucrarea realizată.
 • Spre deosebire de alte materiale ceramice, este un material cu o rezistență foarte mare la fisuri.
 • Oxidul de zirconiu nu corodează în timp. De aceea, coroana pe suport zirconiu se poate folosi cu succes și la persoanele care sunt alergice la metal.
 • Altă caracteristică remarcabilă a zirconiului este conductivitatea termică foarte scăzută.

 

Cat  durează  realizarea  unui  dinte  din  porțelan?

Depinde de complexitatea lucrării. În principal, în general sunt necesare măcar 7-10 zile până la finalizarea lucrării.

 

Clinica Stomatologică Lyrdent colaborează de peste 8 ani cu Dr. Fischer Dental Lab pentru a realiza lucrări dentare de o calitate superioară, la standarde occidentale. 

Materialele folosite sunt cele mai competitive, având certificare internațională și garanție.

Este coroana de zirconiu indicată în lucrările pe implanturi dentare?

 • Coroanele ceramică pe suport zirconiu se folosesc cu succes și pe implanturi dentare, având o estetică mult superioară clasicelor coroane ceramică pe suport metalic.
 • În acest caz, bontul protetic care se înfiletează în implantul dentar propriu-zis poate fi metalic (situație în care laboratorul va face etapă de machiaj a capei dentare) sau din zirconiu.

 

 

 

Etapele pentru realizarea unei coroane ceramice pe suport zirconiu

Indiferent că se realizează din zirconiu, metal sau ceramică presată (acestea reprezentând suportul sau scheletul peste care se va turna ceramica), există aceleași etape de tratament:

 • Etapa 1. Şlefuirea dintelui sau a dinților (dacă este necesară o punte dentară). La finalul șlefuirii, se ia amprenta finală cu materiale speciale, în linguri de amprentare.
 • Etapa a 2-a. Probarea capei dentare din zirconiu (suport sau schelet). Această se realizează în laborator, prin tehnologia CAD-CAM, doar cu tehnologie computerizată.
 • Etapa a 3-a. Proba intermediară. Peste capa din zirconiu realizată în laborator se adaugă ceramică, obținând un dinte din porțelan de forma și culoarea dinților naturali.
  Se realizează astfel coroana ceramică “la biscuit”.
 • Etapa a 4-a. Acoperirea coroanei dentare sau a punții dentare cu un luciu (glantz), pentru a da strălucirea naturală a dintelui.

Ce  poartă  pacientul  în perioada  realizării  lucrării?

Foarte  mulți pacienți sunt speriați  de ideea șlefuirii dinților pentru lucrare, înțelegând că vor rămâne cu dinții șlefuiți, mici, cu un aspect total inestetic.

 

În practica zilnică, Clinică Stomatologică Lyrdent folosește cele mai noi procedee de estetică dentară, pentru confortul pacientului.

 

Indiferent că este vorba de o lucrare în zona frontală sau laterală, în aceeași ședința când se face șlefuirea dinților, pacientul va pleca cu lucrarea provizorie realizată în cabinetul stomatologic.

 

Această lucrare provizorie va fi identică cu dinții naturali ai pacientului, înainte de a fi șlefuiți.

 

Materialul folosit este unul special, având caracteristicile unui compozit care respectă culoarea dinților naturali, precum și luciul acestora.

 

 

 

Protetică dentară Lyrdent

Dr. Ana Maria Mihalcea participă anual la cursuri și congrese de estetică dentară, pentru a le putea oferi pacienților săi tot suportul în materie de estetic și funcțional, pe parcursul tratamentului.

 

Ori de câte ori ai nevoie de servicii stomatologice de protetică dentară în București, apelează cu încredere la Clinica Lyrdent Orhideea.

 

Completează formularul și vei fi contactat pentru programare.

 

Sunt foarte mulțumită de calitatea serviciilor clinicii condusă de Dr. Ana-Maria Mihalcea. O echipă bine pregatită, foarte atențti de la început la doleanțele mele. Dr. Ana-Maria Mihalcea s-a ocupat personal de mine, și deși a fost foarte mult de lucru, a avut răbdare să îmi explice pas cu pas ce îmi va face. Datorită doamnei doctor, am înțeles de la început cum vor arăta dinții mei, de ce îmi recomandă coroane din zirconiu și cum va trebui să am grijă de dantura mea…. iar lucrarea mea a ieșit perfect. Echipa medic-tehnician foarte unită, au colaborat perfect.

Loredana