Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0722 518 617
Programare

Estetica dentara de top la Lyrdent Orhideea

Tehnologii avansate pentru zambete perfecte

Lasa-ti zambetul sa stralucească

Estetica dentară reinventează zâmbetele pacienților, în cea mai bună variantă posibilă, prin obținerea de dinți albi, aliniați, perfect integrați în cel mai armonios zâmbet.

Estetica dentară este la mare preț în cadrul tratamentelor realizate cu mult profesionalism, în clinica Lyrdent Orhideea.

 

Principalele tratamente de estetică dentară, menite să înfrumusețeze pe deplin zâmbetul pacienților noștri sunt:

1. Tratamentul de fațetare dentară

2. Albirea dentară

3. Aplicarea de bijuterii dentare

 

 

1. Tratamentul de fațetare dentară


Fațetele dentare pot revitaliza rapid zâmbetul tău, fără a fi necesară șlefuirea consistentă a dinților, precum în cazul coroanelor dentare.

Procedeul este rapid și fără durere, iar rezultatul este unul spectaculos.

Fațetele dentare pot fi realizate din ceramică sau din materiale compozite.

 

 

Când sunt recomandate fațetele dentare?


În general, le folosim pentru a schimba forma, culoarea sau mărimea dinților naturali.

 • Atunci când dinții sunt colorați, precum în urma administrării îndelungate de antibiotice (tetraciclină), din cauza excesului de fluor, a anumitor afecțiuni, în acest cazuri albirea dentară nefiind suficientă.

 • Atunci când există plombe vechi, vizibile, pe dinți, care generează un aspect îmbătrânit, inestetic.
  Dinți decolorați din cauza tratamentului de canal.
   
 • Dinți care sunt ciobiți sau sparți;
   
 • Dinți care sunt aliniați greșit, inegali, sau cu forme neregulate;
   
 • Dinți cu spații între ei (pentru a închide spațiul interdentar).

Fațetele dentare din compozit.

Clinică Lyrdent îți oferă posibilitatea ca în mai puțîn de 3 ore zâmbetul tău să fie mult imbunatit, cu ajutorul fațetelor din compozit cu un  conținut ridicat de ceramică.

 

Acest compozit oferă o estetică deosebită, precum și o rezistență comparabilă cu cea a ceramicii.

Procedeul este total neinvaziv, deoarece materialul se aplică direct pe dinte, fără a afecta țesutul sănătos al dintelui.

 

Compozitul se aplică în straturi pe dinte și se sculptează direct în gură, ceea ce îi permite pacientului să vizualizeze live, pe monitor, transformarea estetică a dinților.

 

Costul este redus comparativ cu fațetele din ceramică, cu aproape 50% mai mic, iar durabilitatea acestor fațete este de minim 4 ani.

 

Principalul avantaj al fațetelor din compozit este acela că reprezintă un proces reversibil și le putem îndepărta oricând dorim, fără a afecta structura dentară.

 

Pentru mai multe detalii, vizualizează Cazul Clinic al Iulianei.

 

 

 

 

 

Clinica Lyrdent- fațete dentare

2. Fațete dentare din ceramică

Cu toții ne dorim să avem o imagine frumoasă, un „zâmbet de Hollywood”.

Una dintre metodele folosite pentru a modifică în mod pozitiv zâmbetul unei persoane este aplicarea pe dinți a unor plăci fine ceramice – numite fațete ceramice.

 

Fațete dentare Lyrdent Orhideea

 

Fațetele dentare sunt o parte extrem de importantă a esteticii dentare, deoarece au rezultate uimitoare într-un timp foarte scurt.

 

Fațetele dentare din ceramică sunt concepute după culoarea dintelui, având scopul de a acoperi suprafața frontală a dinților, pentru a îmbunătăți aspectul. Acestea sunt aplicate pe partea din față a dinților schimbând astfel culoarea, forma, dimensiunea sau lungimea.

 

Fațetele de ceramică rezistă la pete mai bine în timp și imită proprietațiile dintiilor naturali.

La LYRDENT te așteaptă zâmbetul mult-visat!

Programează-te.

Care este procedura de aplicare a fațetelor dentare?

Pentru început, medicul stomatolog va efectua un control, se va asigura că fațetele dentare sunt potrivite pentru pacient și îi va explica acestuia ce implică procedura.

De asemenea, se vor efectua o serie de fotografii, se vor lua amprente, stabilind împreună cu pacientul planul de tratament.

Acest prim pas implică participarea activă a pacientului, care va trebui să explice medicului său ce rezultat își dorește.

 

Pentru pregătirea dintelui, medicul dentist va elimina circa 1/2 milimetru de smalț de pe suprafața dintelui.

 

Apoi, se va lua amprenta finală ce va fi trimisă laboratorului dentar, pentru realizarea fațetelor.

 

Acestea vor fi ulterior cimentate definitiv pe dinții respectivi, iar rezultatele uimesc pacienții, de fiecare dată.

 

 

Fațete dentare Lyrdent Orhideea

Care sunt avantajele fațetelor dentare din ceramică?

 • Oferă un aspect natural dintelui.

 

 • Țesutul gingival tolerează foarte bine ceramica.

 

 • Fațetele din ceramică sunt rezistente la pete.

 

 • Culoarea fațetelor poate fi stabilită în prealabil, oferind un rezultat uimitor în combinație cu procedura de albire a dintiilor.
Fatete dentare Lyrdent Sectorul 6, Bucuresti

Care sunt dezavantajele fațetelor dentare din ceramică?

 • Procesul nu este reversibil.
 • Deoarece se înlătura o parte din smalț, dintele poate deveni mai sensibil la alimente și băuturi calde și reci.
 • Deși este puțin probabil, fațetele se pot disloca și cădea. Pentru a minimiza posibilitatea unor asemenea urmări, pacientul va evita aplicarea unei presiuni excesive pe dinți, rosul unghiilor, al creioanelor, a gheții sau a altor obiecte dure.
 • Fațetele din ceramică rezistă între 5 și 10 ani, ulterior fiind necesară refacerea acestora sau aplicarea unor coroane din ceramică.

Există alternative la fațetele dentare?

Da, alternativa la fațetele dentare este coroana ceramică pe suport zirconiu.

Fațetele oferă o opțiune intermediară.

Acestea sunt cele mai potrivite pentru persoanele care doresc să schimbe forma dinților, însă nu atât de mult încât să necesite aplicarea coroanelor de ceramică.

 

Fațetele dentare sunt mult mai puțin invazive decât coroanele dentare. Coroanele de ceramică necesită șlefuirea profundă a dinților și sunt ireversibile. 

Tehnologii avansate de estetică dentară la Lyrdent Orhideea

Pentru că vrem că pacienții noștri să fie întotdeauna mulțumiți și să zâmbească fericiți, pentru că nu ne mulțumim decât cu rezultate deosebite, de fiecare dată, realizăm estetica lucrărilor de protetică și fațetare dentară cu ajutorul echipamentelor și dispozitivelor ultra-moderne.

 

 • Fotografia digitală în stomatologie

Acest concept inovator are multiple beneficii asupra succesului estetic al tratamentului și asupra satisfacerii dorințelor pacientului, prin obținerea unei lucrări cu aspect cât mai natural.

 

Lyrdent- estetică dentară cu tehnologii avansate

 

O fotografie surprinde ceea ce ochiul nu poate, iar instantaneele pot fi studiate în amănunt, ulterior.   

Fotografiile profesionale permit crearea unui dosar electronic al pacientului, ce poate fi utilizat pentru tratamente multidisciplinare, de reabilitare totală, sau pentru tratamente individuale. Practic, orice medic, din orice locație, țară sau străinătate, poate studia dosarul și emite o opinie medială.

Fotografiile dentare sunt utilizate pentru realizarea designului ideal al zâmbetului: Digital Smile Design.

 

 

 • Smile Lite 

Fără utilizarea de tehnologii moderne, stabilirea nuanței potrivite a unei coroane sau fațete dentare poate fi foarte riscantă.

 

Smile Lite- tehnologie Lyrdent Bucuresti

 

Sunt mai mulți factori ce pot determina percepția incorectă a culorii reale, precum lumina ambientală și stresul ochiului uman supus oboselii.

Smile Lite este un dispozitiv revoluționar prin simplitatea și eficiența sa.

 

 • Digital Smile Design (DSD)

Tehnologie ultra-modernă de estetică dentară ce garantează armonia lucrării protetice cu restul danturii și armonia zâmbetului cu întreagă fizionomie.

 

Digital Smile Design Lyrdent Orhideea

 

Practic, se studiază computerizat și se alege cea mai bună varianta de zâmbet, potrivit fiecărui pacient în parte.

Această tehnică permite vizualizarea zâmbetului înaintea realizării lucrării protetice, astfel încât pacientul știe exact cum va arată la final, iar estetică și funcționalitatea se îmbină perfect, pentru rezultate deosebite.

 

 • Tehnici speciale de Wax-up și Mock-up

Tehnicile moderne au dus estetică dentară pe culmi odinioară nebănuite. Pacientul beneficiază la maxim de avansările științei, având acces la informații, putând stabili împreună cu medicul detalii estetice, având liniștea de a cunoaște rezultatul estetic al tratamentului înainte să îl înceapă.

 

Wax-up Lyrdent Orhideea

Practic, prin Wax-up, tehnicianul dentar, prin tehnologii robotizate Cad-Cam, realizează și printează 3D un mulaj în ceară al danturii, pentru a putea realiza cele mai potrivite lucrări protetice.

În cadrul procedurii de Mock-up, elemente protetice provizorii sunt montate pe dinții pacientului, pentru că acesta să vadă și să simtă efectiv fațetele dentare sau coroanele dentare ce îi vor fi definitiv, la finalul tratamentului.

2. Albirea dentară

În zilele noastre, majoritatea persoanelor consumă cafea, cola, ceaiuri colorate, vin roșu sau alimente care modifică culoarea dinților.

Acestea contribuie esențial la schimbarea culorii danturii, spre galben sau maroniu, ceea ce determină aspectul inestetic al zâmbetului.

 

Albire dentară Philips Zoom - Lyrdent Orhideea

Albirea dentară cu lampa de albire ZOOM!


Clinica noastră folosește cea mai sigură, rapidă și eficientă metodă de albire existentă în acest moment în lume, respectiv LAMPA ALBIRE ZOOM!

 

În cazul acestui tratament, rezultatele se văd după 45 min. Diferența de la culoarea inițială la cea obținută după tratament poate ajunge la 8 nuanțe.

 

Procedeul este foarte simplu: se aplică soluția specială de albire pe dinți, după ce în prealabil s-au izolat foarte bine gingiile cu o barieră gingivală, care se fotopolimerizează câteva secunde.

 

De asemenea, înainte de albire se realizează o fotografie inițială a danturii și se notează culoarea inițială în fișa pacientului.

 

Soluția de albire pătrunde cu ajutorul lămpii cu plasmă ZOOM! în smalțul și dentină dintelui, și, în maxim 3 ședințe de 15 minute fiecare, se observă modificarea culorii inițiale cu până la 8 nuanțe mai deschisă a dinților.

 

Rezultatele diferă de la un pacient la altul în funcție de consumul de alimente sau băuturi care colorează dintîi (cafea, ceai negru sau verde, vin roșu sau băuturi răcoritoare), dacă sunt fumători sau nu, etc.

 

În aceste situațîi, este indicată că o soluție sigură și albirea la domiciliu, care va duce la păstrarea culorii obținute după albirea în cabinet.

După încheierea ședinței, se face încă o fotografie a danturii pacientului și se notează culoarea finală.

Ambele fotografii vor fi înmânate la final pacientului.

 

Pe tot parcursul ședinței și ulterior, pacienții nu prezintă durere, poate exista un ușor disconfort 24 ore după albire.

De aceea se recomandă folosirea unui desensibilizant după ședința propriu-zisă de albire.

 

Este foarte important de știut că următoarele 24-48 ore după terminarea ședinței de albire, pacienții NU AU VOIE SĂ CONSUME ALIMENTE SAU BĂUTURI CARE COLOREAZĂ DINȚII, deoarece soluția ZOOM va continua să își facă efectul!

 

Alte modalități de albire utilizate de specialiștii Lyrdent

 

 • Albirea dentară cu soluție OPALESCENCE X-TRA BOOST

Albirea se face cu gel care conține 38% peroxid de hidrogen, care nu necesită fotoactivare.

Rezultatele sunt vizibile după aproximativ 1 ora și se face sub directă supraveghere a medicului stomatolog.

 

Dezavantajul îl constituie procentul ridicat de peroxid de hidrogen, care poate duce la apariția sensibilitățîi dentare.

Sensibilitatea dentară dispare de obicei după 24- 48 ore.

Albire acasa
 • Albirea cu soluție OPALESCENCE 15% (albirea la domiciliu)

 

Se face de către pacient, acasă, prin folosirea unor gutiere speciale realizate în laboratorul dentar.

 

Medicul stomatolog va lua amprente exacte pentru confecționarea gutierelor, iar soluția de albire se va pune ulterior în acestea.

 

Dezavantajul îl constituie timpul mai lung de tratament (între 10-14 nopți) sau zilnic, timp de minim 5 ore.

 

De asemenea un alt dezavantaj poate fi apariția sensibilitățîi gingivale pe parcursul albirii, deoarece gelul poate ajunge în contact cu gingiile.

Efectul sensibilitățîi gingivale dispare după finalizarea tratamentului.

 

De multe ori, acest tip de albire se poate folosi o dată la 6 luni, pentru păstrarea culorii obținute în urmă albirii cu soluții mai concentrate.

Îndrăznește să zâmbești!  Prin albire, și zâmbetul tău va fi alb și strălucitor!

Programează-te pentru albire profesională

Întrebări despre tratamentul de albire

 • Este albirea dinților sigură?

Da. Studiile clinice au arătat că albirea dinților cu carbamidă sau peroxid de hidrogen, sub supravegherea personalului medical, este sigură atât pentru dinți cât și pentru gingii.

 

 • Care sunt efectele secundare ale albirii dinților?

Cea mai uzuală reacție după tratamentul de albire poate fi sensibilitatea dentară.

În general, acest disconfort apare în urma tratamentelor cu soluții de concentrație mai ridicată.

Avantajul în cazul albirii cu lampa ZOOM este tocmai folosirea unei soluții de concentrație scăzută 6%, în combinație cu o  sursă de lumina (LED), ceea ce duce la dispariția sensibilitățîi dentare sau gingivale.

 

 • Care sunt cauzele care duc la colorarea dinților ?

Există multe cauze care favorizează coloratia dinților. Cele mai comune sunt consumul de cafea, ceai verde sau negru, vin roșu, sucuri naturale.

Dar, de asemenea, tratamentele îndelungate cu anumite antibiotice, fumatul în exces, vârsta înaintată sau anumite traume ale dinților (lovituri, fracturi, tratamente dentare incorecte), pot duce la colorarea dinților.

 

 • Cât timp după tratamentul de albire se vor vedea rezultatele?

Rezultatele diferă de la un pacient la altul în funcție de consumul de alimente sau băuturi care colorează dinții (cafea, ceai negru sau verde, vin roșu sau băuturi răcoritoare), dacă sunt fumători sau nu, etc.

În situațiile menționate, este indicată ca o soluție sigură și albirea la domiciliu, care va duce la păstrarea culorii obținute după albirea în cabinet.

Albire dentară Lyrdent

 

 • Cât timp durează albirea dinților în cabinet?
  Cu lampa albire ZOOM!, rezultatele se văd după 45 min.

Diferența de la culoarea inițială la cea obținută după tratament poate ajunge la 8 nuanțe.

 

 • Cât timp după tratamentul de albire se vor vedea rezultatele?

Rezultatele diferă de la un pacient la altul în funcție de consumul de alimente sau băuturi care colorează dinții (cafea, ceai negru sau verde, vin roșu sau băuturi răcoritoare), dacă sunt fumători sau nu, etc.

În situațiile menționate, este indicată ca o soluție sigură și albirea la domiciliu, care va duce la păstrarea culorii obținute după albirea în cabinet.

 

 • Cât timp durează albirea dinților în cabinet?

Cu lampa albire ZOOM!, rezultatele se văd după 45 min. Diferența de la culoarea inițială la cea obținută după tratament poate ajunge la 8 nuanțe. 

Bijuterii dentare Lyrdent Orhideea

3. Aplicarea de bijuterii dentare

Bijuteria dentară este cea mai nouă tendința în cosmetică dentară și din ce în ce mai mulți pacienți solicită acest serviciu.

 

Bijuteriile dentare vin că o completare a bijuteriilor clasice, dând zambetului un aspect aparte.

 

Procedura în sine presupune lipirea ca atare pe suprafața dintelui a unei mici bijuterii care poate fi confecționată din aur, platină, o piatră prețioasă sau un cristal de tip Swarovsky.

Întrebări frecvente despre bijuteriile dentare


 • Doare procedura de aplicare a unei bijuterii dentare?

NU ! Procedura este simplă. Dintele respectiv nu este afectat sub nicio formă, nefiind folosită freza. Pacientul va cădea de comun acord cu medicul asupra unui model de bijuterie precum și a dintelui pe care se va aplică. Se folosește o substanță demineralizanta pe suprafață dintelui, pentru a favoriza o bună adeziune cu materialul de lipit. Ulterior, cu ajutorul unui adeziv special fotopolimerizabil bijuteria dentară se fixează pe dintele ales.

 

 • Cât durează procedura de aplicare a bijuteriei dentare?

Procedura de aplicare nu durează mai mult de 15 până la 20 minute.

 

Bijuterii dentare Sectorul 6 - Clinica Lyrdent

 

 • Cât timp va rezista bijuteria aplicată pe dinte?

Bijuteriile dentare aplicate pot rămâne lipite pe o perioada nedefinită sau pentru cât timp veți dori.

 

 • Se poate renunta în timp la bijuteria dentară?

Da. Oricând dorești să renunți la bijuteria dentară aplicată, această poate fi înlăturată de către medicul stomatolog fără a afecta dintele respectiv.

 

 • Cât costă o bijuterie dentară?

Prețurile variază în funcție de modelul ales.

Te așteptăm în clinica Lyrdent, pentru o experiență de succes!


Completează formularul și vei fi contactat pentru a stabili detaliile unei programări.

Multumesc echipei pentru răbdarea și înțelegerea lor. Mulțumesc pentru sfaturile oferite. Sunt pacienta clinicii de 7 ani și nu regret nici o clipă alegerea făcută!!!

Ana Mărculescu