În interiorul dintelui, sub smalț, află un strat dur numit dentină, iar sub acestea două, este un țesut moale numit pulpă.
Pulpa dentară conține vase de sânge, nervi și țesut conjunctiv, care ajută rădăcina dintelui să se dezvolte.
În cazul unui dinte complet dezvoltat, acesta poate supraviețui fără pulpa dentară, deoarece dintele continuă să fie hrănit de țesuturile din jurul său.
Tratamentul de canal sau tratamentul endodontic este necesar atunci când pulpa dentara devine inflamată sau infectată.
Cauzele pot fi carii profunde, lucrări dentare neadaptate, fracturi/fisuri în dinte.
Dacă pulpa inflamată sau infectată rămâne netratată, poate determina durere sau abces.
Tratamentul endodontic modern poate fi finalizat în una sau două programări, în funcție de starea dintelui și circumstanțele personale.
Vă puteți aștepta la o experiență confortabilă în timpul și după ședința dumneavoastră de tratament.
După îndepărtarea pulpei afectate, canalul rămas se dezinfectează, apoi se sigilează cu o pastă speciala (sealer) și gutapercă.
Iată cum se efectuează un tratament endodontic:
Fără un tratament endodontic, dinții ale căror carii au afectat deja pulpa dentară vor fi supuși infecțiilor, vor dezvolta granuloame, vor deveni sensibili la cald și rece, foarte dureroși, măcinați complet de carii și într-un final vor trebui extrași, pentru că reprezintă un focar de infecție ce este posibil să afecteze și alți dinți și alte organe, precum inima.
Cu ajutorul unui tratament endodontic se salvează dintele natural, care astfel continuă să funcționeze ca orice alt dinte de pe arcadă, acest lucru oferind mai multe avantaje:
Clinica Stomatologica Lyrdent beneficiaza de unul dintre cele mai performante microscoape dentare din lume, un microscop dentar Leica, ce încorporează tehnologii avansate de optică și iluminare la un standard foarte ridicat, necesare în efectuarea corectă a tratamentului de canal.
Atât microscopul dentar cât și lupele dentare ajută la mărirea câmpului vizual, la o iluminare puternică și, în consecință, la o vizibilitate mult mai bună.
În toate aceste situatii, microscopul dentar poate fi singura soluție ce poate oferi medicului specialist endodont o viziune reală și corectă.
În endodonție, microscoapele dentare au fost introduse treptat, începând inca din anul 1907.
Microscopul dentar asigură o mărire reglabilă, care variază între 4x-25x. Studiile efectuate au raportat ca un medic care lucrează fără microscop, poate face mișcări care variază între 1 și 2 mm, însă la o magnificație de 20x, mișcările pot varia între 10 și 20 microni.
Microscopul dentar a devenit parte integrantă a endodonției, însă acesta este folosit în același timp și în alte ramuri ale stomatologiei (chirurgie, estetică dentară, protetică).
Studiile disponibile demonstreaza rezultate mai bune in cazul tratamentelor de canal efectuate la microscopul dentar, comparativ cu tratamentele dentare efectuate in mod clasic.
Medicul nostru specialist endodont realizează obturațiile de canal cu ajutorul avansatului sistem de obturare endodontică OBTURA MAX și a micromotorului endodontic SYBRON.
Lyrdent utilizează Microscopul endodontic LEICA M320 – 2, unul dintre cele mai avansate microscoape stomatologice în plan mondial.
În clinica stomatologică Lyrdent siguranța tratamentelor endodontice este asigurată și de dispozitivul Apex Finder SYBRON.
Acesta măsoară electronic lungimea canalelor radiculare, semnalizând medicului, astfel încât specialistul nostru în endodonție efectuează doar manevre foarte precise şi sigure.
Experiența medicilor noștri specialiști este dublată de tehnologia avansată din dotarea clinicii, fapt care asigură:
După finalizarea tratamentului endodontic, dintele va fi restaurat coronar fie cu material compozit, fie cu ajutorul coroanelor dentare.
Întotdeauna mi-a fost frică de stomatolog, dar mi-am făcut curaj deoarece am ajuns aici printr-o recomandare. Servicii de calitate, pot spune că sunt mai mult decat mulțumit !!! Am plecat la propriu cu un mare zâmbet. Vă mulțumesc !!!