Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0722 518 617
Programare

Odontoterapie moderna - Terapia cariilor

Obturatii fizionomice de cea mai inalta calitate

Fara carii, fara durere, doar zambete!

Odontoterapia reface structura si functionalitatea dintilor afectati de procese carioase. Această specializare a medicinei stomatologice se ocupă cu identificarea şi tratarea cariilor dentare.

 

Ce este caria dentară?

Este cea mai frecventa afecțiune a dintelui.

 

Constă în înmuierea și perforarea smalţului şi dentinei, sub acţiunea acidului produs prin fermentarea carbohidraților prezenți în placa bacteriană acumulată în timpul fiecărei mese.

 

Odată ce a trecut de smalțul dens, caria înaintează mai rapid prin dentina moale. Odată ce caria ajunge la dentină, apare sensibilitatea dentară, în special la alimentele și băuturile dulci, acidulate sau fierbinți.

 

 

Pe măsură ce caria ajunge la pulpă, apare și durerea. Dacă durerea apare la alimente dulci sau fierbinți, aceasta durează doar câteva minute sau secunde.

 

Cu cât ajunge mai mult în interiorul dintelui, caria produce dureri persistente, care cedează doar cu ajutorul medicamentelor. În acest moment, vizita la medic este esențială, deoarece pot apărea inflamația, infecția, se poate dezvolta un abces dentar.

Factori principali ce determină apariția cariei dentare

1. Alimentația – glucidele.

Este indicat să reduci în special consumul de dulciuri pe bază de zahăr (bomboane, caramele, prăjituri). Poți în schimb să consumi multe fructe şi chiar miere, dar condiția este să te speli pe dinți după consumul acestora.

 

2. Flora microbiană.

Se știe că Streptococus mutans este principalul responsabil de apariția cariei.

 

3. Factorul genetic.

Calitatea dinților ţine şi de predispoziția ereditară a fiecărui individ.

Caria este un proces ireversibil, iar netratarea acesteia la timp, în mod corespunzător, duce la pierderea dinților.

Tratează-ți cariile în stare incipientă. Verifică regulat starea de sănătate a dinților tăi!

Cum se tratează modern caria dentara?


Tratamentul se face prin îndepărtarea în totalitate, dacă este posibil, a țesuturilor afectate și apoi izolarea țesuturilor sănătoase cu materiale fizionomice, de bună calitate.

 

Odontoterapia modernă utilizează așa numitele „plombe” sau obturații fizionomice din materiale compozite, care arată şi se simt la fel ca smalţul dentar.

 

Odontoterapie Sectorul 6, Bucuresti - Lyrdent Orhideea

Spunem “nu” plombelor de amalgam !


Un număr foarte mare de pacienți se prezintă la clinica noastră având „plombe” de amalgam.

Un fapt nu foarte cunoscut este acela că amalgamul este un amestec de mercur lichid și bucăți mici de argint sau alte metale.

Deși sunt încă mulți medici care folosesc amalgamul de Ag pentru obturații, în special pe dinții laterali, recomandarea clinicii Lyrdent este îndepărtarea acestora în totalitate de pe dinți.

Pe lângă aspectul inestetic, plombele de amalgam conțin mercur, acesta fiind un metal toxic pentru organism. Se depune în rinichi, creier și se acumulează în gingii.

 

Inlocuirea plombelor de amalgam

 

De ce sa alegi plombele fizionomice, moderne

 

Pe lângă aspectul inestetic, plombele de amalgam conțin mercur, acesta fiind un metal toxic pentru organism. Se depune în rinichi, creier și se acumulează în gingii.

 

Studii de specialitate la bolnavii de cancer, scleroză multiplă, Alzheimer, Parkinson și artrită arată foarte clar necesitatea înlocuirii acestor plombe cu unele din rășini compozite.

 

De asemenea, mercurul are un rol negativ și asupra sistemului imunitar și al fertilității, atât la bărbați cât si la femei.

 

În același timp, merită precizat faptul că obturațiile de amalgam din gură, fiind expuse la temperaturi variate (cald - rece sau rece-cald), se dilată și se contractă. Astfel se produce un spațiu între dinte și obturație, spațiu în care pătrund bacterii, cu rol în formarea cariei secundare.


Așa se explică prezența cariilor secundare pe majoritatea dinților cu amalgam. Cariile secundare sunt foarte greu de diagnosticat, deoarece se formează sub obturații (plombe) deja existente.

 

Un rol esențial în diagnosticarea precoce a cariilor dentare incipiente este radiografia dentară.

Odontoterapie Lyrdent

Alegeți Clinica Lyrdent Orhideea pentru cele mai moderne obturații, invizibile și durabile!

De ce este importantă odontoterapia?

Odontoterapia reprezintă baza tratamentelor stomatologice.

 

Orice plan de tratament stomatologic începe cu tratarea cariilor dentare. Pentru ca cele mai multe dintre tratamentele stomatologic nu se pot efectua în condiții de siguranță, în prezența cariilor dentare.

 

Aşadar, tratamentele ortodontice, de implantologie și protetică, de estetică dentară, parodontologie, se efectuează în cavitate orală sănătoasă, lipsită de carii.

Te așteptăm în clinica noastră!

 

Completează formularul de programare și un membru al echipei Lyrdent te va contacta pentru stabilirea detaliilor programării. 

Multumesc echipei pentru răbdarea și înțelegerea lor. Mulțumesc pentru sfaturile oferite. Sunt pacienta clinicii de 7 ani și nu regret nici o clipă alegerea făcută!!!

Ana Mărculescu

Sunt foarte mulțumită de calitatea serviciilor clinicii condusă de Dr. Ana-Maria Mihalcea. O echipă bine pregatită, foarte atențti de la început la doleanțele mele. Dr. Ana-Maria Mihalcea s-a ocupat personal de mine, și deși a fost foarte mult de lucru, a avut răbdare să îmi explice pas cu pas ce îmi va face. Datorită doamnei doctor, am înțeles de la început cum vor arăta dinții mei, de ce îmi recomandă coroane din zirconiu și cum va trebui să am grijă de dantura mea…. iar lucrarea mea a ieșit perfect. Echipa medic-tehnician foarte unită, au colaborat perfect.

Loredana

Intrând pe site-ul www.clinicalyrdent.ro am fost impresionată de cazurile clinice prezentate și am decis să mă programez. Deși avea programul încărcat, doamna doctor Ana Maria Mihalcea m-a programat a doua zi pentru o consultație. Aceasta mi-a explicat că cel mai bine în cazul meu s-ar fi pretat fațetele din compozit. Doamna doctor, alături de dl. doctor Glopina, au muncit preț de câteva ore și mi-au construit fațete din compozit pe dinții frontali superiori. Rezultatul a fost uimitor și recomand cu încredere tuturor prietenilor mei Clinica Lyrdent.

Alina

Acum 2 ani am venit la Clinica Lyrdent în urma recomandării unei prietene. Dantura mea distrusă de problemele pe care le aveam mă determina să zâmbesc foarte rar, fiindu-mi rușine să deschid gura. Doamna doctor Ana Maria Mihalcea mi-a explicat că erau necesare 4 coroane de ceramică pe suport zirconiu pentru dinții frontali și absolut necesar era un tratament ortodontic. Doamna doctor alături de dl. doctor Bârlog mi-au explicat procedurile și am început tratamentul. Coroanele au fost realizate într-un timp foarte scurt și astfel am început tratamentul cu aparat dentar. Astăzi, la câteva luni după ce am terminat planul de tratament ortodontic pot spune că viața mea s-a schimbat radical. O echipă de medici cu adevărat profesioniști și deschiși față de pacienți.

Ioana

De 13 ani sunt pacientul Clinicii Lyrdent și al doamnei doctor Ana Maria Mihalcea. Prima oară când am ajuns în clinică, am completat un chestionar referitor la sănătatea mea. Una din întrebarile care mi-au fost adresate era dacă am avut experiențe neplacute la medicul dentist. Răspunsul meu a fost ca toate au fost neplăcute. Doamna doctor a avut răbdarea și întelegerea necesară ca să mă facă să revin cu plăcere de fiecare dată când am avut nevoie. Un dentist bun, cu o capacitate extraordinară de muncă.

Max

Recomand clinica Lyrdent !! Staff prietenos , profesionist , dedicat și cu grijă față de pacienți. Am 2 implanturi făcute la dânșii și pot spune că au servicii ireproșabile ( de la primirea în cabinet până la iesirea din el )

Claudiu

Best of the best!!! Great team, great doctors, great results!!! Thank you so much!!!!!!!

Mary Oprescu

Sunt multe de spus despre această clinică și despre oamenii care lucrează acolo. Am fost surprins să găsesc o echipă tânară cu oameni frumoși și extrem de bine pregatiți. Dna doctor Mihalcea si dna dr. Panait m-au îndrumat în cel mai bun și profitabil mod pentru situația mea. Nu a fost deloc simplu, însă a meritat fiecare leu și merită chiar și mai mult. Le multumesc din suflet. Mishu.

Mihai Ionescu Bujor

Je voulais juste écrire cette review pour ceux qui se demandent comment est cette clinique. Je suis convaincu que quiconque y ira sera le plus satisfait et reviendra avec une grande confiance. Ce sont tous prof et ils traitent chaque patient avec soin et compréhension.

Vincent Serge

Sunt foarte mulțumit de toate tratamentele primite. Am fost tratat de oameni foarte bine pregătiți.

Dan Alex

Întotdeauna mi-a fost frică de stomatolog, dar mi-am făcut curaj deoarece am ajuns aici printr-o recomandare. Servicii de calitate, pot spune că sunt mai mult decat mulțumit !!! Am plecat la propriu cu un mare zâmbet. Vă mulțumesc !!!

Radu Niculescu

Singurul cabinet stomatologic unde îmi face plăcere să merg! Personalul f atent, materialele folosite de înaltă calitate, dr. Alina Panait - pricepută, atentă, profesionistă.

Marilena Lăzăroiu

O echipă minunată! Experiența mea în această clinică a fost peste așteptări. Au un protocol foarte bine implementat, toate informațiile au fost comunicate din timp. Măsurile de protecție în această perioadă aș putea spune că sunt chiar un pic excesive, dar bine venite. Bravo!

Radu Ionescu Mihai

Multumesc echipei Clinicii Lyrdent Orhideea. Profesioniști, corecți și sufletiști. Recomand cu căldură.

Andrei Lupașcu