Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0722 518 617
Programare

Caz clinic Bianca

Tratamente endodontice, pivoti din fibra de sticla si coroane ceramice pe suport zirconiu

Tratamente endodontice, pivoți din fibră de sticlă și reconstrucție coronară

 

 

 

Bianca s-a prezentat la Clinica Lyrdent Unirea având dorința de a putea zâmbi cu adevărat, după ani în care și-a ascuns zâmbetul minunat, nemulțumită de culoarea și forma danturii.

 

Deoarece intervențiile pe dinții frontali au fost numeroase înainte de a veni la clinică, cu tratamente endodontice incomplete și obturații din compozit vechi, Dr. Ana Maria Mihalcea a refăcut tratamentele de canal.

 

Obturațiile de canal au fost efectuate cu ajutorul aparaturii moderne, respectiv Apex finder, Obturation System Sybron Endo, materiale sigilante pe bază de MTA și rasini epoxidice.

 

Dintii frontali fiind deja devitali, soluția fațetelor dentare a fost eliminată, varianta fără compromis fiind coroanele de ceramică total fizionomice, pe suport zirconiu.

 

Pe baza discutiilor cu Bianca, pentru a înțelege cum își dorește să fie lucrarea finală, Dr. Ana Maria Mihalcea a realizat un model de studiu WAX UP din ceară, apoi MOCK-UP, direct pe dinții neșlefuiți.

 

Bianca find mulțumită de rezultat, s-a trecut la șlefuirea finală a dinților frontali, urmată de amprenta în lingură, cu materiale de ultimă generație. Amprenta a fost apoi trimisă laboratorului pentru a fi scanată prin tehnologia CAD-CAM.

 

Pe toata perioada de după șlefuire, Bianca a avut lucrarea provizorie, care a ajutat-o să se obișnuiască cu forma finală a danturii sale.

 

În final, s-a obținut un zâmbet perfect, așa cum și-a dorit Bianca la inceput, aceasta fiind foarte încântată de rezultat.

Tratamente endodontice, pivoți din fibră de sticlă și reconstrucție coronară