Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0722 518 617
Programare

Tratament de Canal la Microscop

De ce este important microscopul dentar?

  • Deoarece a practica endodontia necesita precizie si o mare atentie la detalii;
  • Deoarece cele mai multe proceduri endodontice sunt efectuate in locuri greu accesibile, fara vizibilitate iar fractiuni de milimetri pot decide rezultatele unui tratament de canal.

Clinica Stomatologica Lyrdent beneficiaza de unul dintre cele mai performante microscoape dentare din lume, microscopul dentar Leica, acesta avand optica si iluminare la un standard foarte ridicat, necesare in efectuarea corecta a tratamentului de canal.

Atat microscopul dentar cat si lupele dentare ajuta la marirea campului vizual, la o iluminare puternica si, in consecinta, la o vizibilitate mult mai buna.

 

Cand folosim microscopul dentar in endodontie?

  • atunci cand vizualizam anatomia dentara in cele mai mici detalii;
  • in tratamentul dintilor cu acces dificil, pentru gasirea canalelor suplimentare (in special la dintii pluriradiculari);
  • in indepartarea instrumentelor fracturate de pe canal;
  • in instrumentarea canalelor calcificate;
  • in perforatii radiculare.
  • In toate aceste situatii, microscopul dentar poate fi singura solutie ce poate oferi medicului specialist endodont o viziune reala si corecta.
  • In endodontie, microscoapele dentare au fost introduse treptat, incepand inca din anul 1907.

Microscopul dentar asigura o marire reglabila care variaza intre 4x-25x. Studiile efectuate au raportat ca un medic care lucreaza fara marire, poate face miscari care variaza intre 1 si 2 mm, insa la o magnificatie de 20x, miscarile pot varia între 10 si 20 microni.

Microscopul dentar a devenit parte integranta a endodontiei, insa acesta este folosit in acelasi timp si in alte ramuri ale stomatologiei (chirurgie, estetica dentara, protetica).

Studiile disponibile demonstreaza rezultate mai bune in cazul tratamentelor de canal efectuate la microscopul dentar, comparativ cu tratamentele dentare efectuate in mod clasic.

 

Ce inseamna tratamentul de canal al unui dinte?

In interiorul dintelui, sub smalt si un strat dur numit dentina, este un tesut moale numit pulpa. Pulpa dentara contine vase de sange, nervi si tesut conjunctiv, si ajuta sa creasca radacina dintelui în timpul dezvoltarii. In cazul unui dinte complet dezvoltat, acesta poate supravietui fara pulpa dentara, deoarece dintele continua sa fie hranit de tesuturile din jurul sau.


Tratamentul de canal sau tratamentul endodontic este necesar atunci cand pulpa dentara devine inflamata sau infectata.

Cauzele pot fi carii profunde, lucrari dentare neadaptate, fracturi/fisuri in dinte. Daca pulpa inflamata sau infectata ramane netratata, poate determina durere sau abces.

Tratamentul endodontic modern poate fi finalizat in una sau doua programari, in functie de starea dintelui si circumstantele personale. Va puteti astepta la o experienta confortabila in timpul si dupa sedinta dumneavoastra de tratament.

Dupa indepartarea pulpei afectate, canalul ramas se dezinfecteaza, apoi se inchide cu pasta speciala (sealer) si guttapercha.

Corectitudinea unui tratament de canal depinde in principal de identificarea corecta a apexului si stabilirea exacta a lungimii canalului, acest lucru fiind posibil cu ajutorul aparaturii de ultima generatie precum si a microscopului dentar.

Dupa finalizarea tratamentului endodontic, dintele va fi restaurat coronar fie cu material compozit, fie cu ajutorul coroanelor dentare.

Cu ajutorul unui tratament de canal se salveaza dintele natural, continuand sa functioneze ca orice alt dinte de pe arcada, acest lucru oferind mai multe avantaje:

  • masticatie eficienta:
  • muscatura normala;
  • aspect natural;
  • protejeaza alti dinti de uzura excesiva sau efort.

Solicitati acum o programare!

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.